VELİLERİMİZDEN

Velimiz Semiha ve Murat Terzioğlu'nun Ütopya hakkındaki düşünceleri

14 Ekim 2019

Biz anne babalara daha dünmüş gibi gelen o gün, bebeğimizi ilk kollarımızın arasına aldığımız günden beri 6 yıl geçmiş oluyor ki ancak farkına varıyoruz; o bebek büyüdü artık. Okula başlayacak!

Bir telaş alıyor birden bizleri. Öyle ya, temel aile eğitimi ne kadar önemliyse, ilkokul eğitimi de o kadar, hatta belki daha da fazla önemli. Orada ilk sosyalleşmeyi, başka kültürlerden başka çocuklarla tanışmayı, paylaşmayı ve dünyaya açılan o küçücük penceresini genişletmeyi öğrenecek. Ve bu öğrendikleri, tüm hayatı boyunca ona kılavuzluk edecek, yoluna ışık tutacak.

Bu yüzden çok ince eleyip sık dokuruz imkanlarımız dahilinde biz anne babalar. Acaba hangi okula göndersek biricik evladımızı? Kapı kapı ziyaret ederiz okulları. Seminerlere katılırız zamanımız varsa. Diğer ebeveynlerle aramızda sohbetler ederiz fırsat buldukça: Siz memnun musunuz okulunuzdan?

Ve sonuçta o küçük insanın geleceği ile ilgili bir karar veririz: Evet, şu okula gidecek.

Bu süreci yaşayan biz Beyaz Bulut Terzioğlu'nun anne ve babası olarak, oğlumuzun ilkokul eğitimini Ütopya'da alması yönünde vermiş olduğumuz karardan son derece mutlu ve memnunuz. Henüz bir yıl geçmiş olmasına rağmen bilgi açısından eksiksiz bir eğitim ve kişilik açısından kendine güvenen, kendini özgürce ifade edebilen, başkalarına karşı saygılı, mutlu bir çocuk gözlemliyoruz. Her sabah okuluna neşe içinde ve koşa koşa gidiyor olduğunu görmek harika bir duygu!

Ayrıca global dünyaya uyum açısından mükemmel bir ortam içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Yılda birkaç kez yapılan yurtdışı geziler, yabancı dil konusuna verilen önem, yurt içinden ve yurt dışından özenle seçilmiş olan profesyonel eğitim ve yönetim kadrosu bize oğlumuzun geleceği için güven duygusu veriyor.

Bir bebekten, bir adam yaratmaya çalışırken yanımızda tüm desteğini hissettiğimiz Ütopya ailesine çok teşekkür ederiz.

“Semiha & Murat Terzioğlu"