ÜTOPYA’NIN KARDEŞ OKUL PROJELERİ

Ütopya sorumluluğunu aldığı öğrencilerin dünya vatandaşı olması; dillerini kullanmaları; öğrenme ve yaşam becerilerinin artması amaçlı katıldığı Avrupa Birliği Comenius Projeleri gibi kardeş okullarla da aynı  bağlamda ortak çalışmalar yapmaktadır.

Comenius Projelerinden farkı; aynı anda beş, altı ülkeden okulların değil; gidilen ülkede bir anaokul ile farklı okullar, kurumlarda bulunmaktadır. Katılım ücretleri öğrencilerin velilerden; öğretmenlerin ise Ütopya yönetimi tarafından finanse edilmektedir.

Kardeş okul projelerinin gerekmesinin en önemli nedeni; iki yıllık olan Comenius projelerine aralıksız katılma olanağının olmamasıdır. Katılım gösterilemeyen yıllarda Ütopya; Comenius projelerinde amaçlanan hedeflere ulaşmaya devam edilmesi, rutinin sekteye uğramaması için kardeş okul projelerini üretmiş ve organizesini de Ütopya yönetimi olarak kendisi üstlenmiştir…

Kardeş okul projeleri ayrıca sadece yurtdışı değil; yurt içinde farklı projelerle devam etmektedir.

Eylül 2010 -  Haziran 2012 arasındaki kardeş okul projeleri

Malta  / Nadur School ile:

Birinci sınıfların da katıldığı kardeş okulumuz Nadur Primary School ziyareti yapılmış ve her yıl yapılmaya devam edilecektir. 12 öğrenci ve 4 öğretmen ile katılım gösterilmektedir.

2010 Mayıs /  2011 Mayıs / 2012 Mayıs

Ayrıntılı resimli bilgiler için Ütopya’lıların dünya deneyimleri Malta bölümüne TIKLAYINIZ

Danimarka

2011 Nisan ayında yapılmıştır.

10 öğrenci ve 4 öğretmen ile katılım gösterilmiştir.

Ayrıntılı resimli bilgiler için Ütopya’lıların dünya deneyimleri Danimarka bölümüne TIKLAYINIZ

Japonya’dan Su Derneği’nin Ütopya ziyareti

Ütopya’nın 15 kişilik Japonya’dan çeşitli okullardan gelen misafirlerini 2 hafta boyunca 8 Japon öğrenci 8 Ütopya’lı öğrenci ve ailemizin yanında; 5 öğretmen de Ütopya’lı öğretmenlerin evlerinde misafir edilmişler; 2 hafta boyunca okul yaşamına katılmışlar; Su sempozyumu yapmışlar; Japonya ve Türkiye kültürlerini öğrenmişler; çok farklı öğrenim ve yaşam deneyimi kazanmışlardır.

Ayrıntılı resimler ve program için Ütopya’ya gelen ziyaretçilerle yaşanan deneyimler bölümüne TIKLAYINIZ

Türkiye’de:

Van Şefkat Anaokulu: Tüm veli ve öğrencilerimiz Van depremi dolayısı ile kardeş okulumuza el uzatmışlardır.

Sultanbeyli Kurtdoğmuş İlköğretim Okulu: “Do your best” projesi çerçevesinde kendi yaptıkları ürünleri satarak kazandıkları paralarla Kurtdoğmuş İlköğretim Okulunu boyamışlar ve kardeş okul arkadaşlarına beş bisiklet ile kasklar almışlardır.

Not: Kardeş okul projeleri sürekli yeni ülkeler ve Türkiye’den yeni okullarla devam etmektedir; edecektir.