ÜTOPYA’NIN KARDEŞ OKUL PROJELERİ

Ütopya, sorumluluğunu aldığı öğrencilerin dünya vatandaşı olması; dillerini kullanmaları; öğrenme ve yaşam becerilerinin artması amaçlı katıldığı Avrupa Birliği Comenius Projeleri gibi kardeş okullarla da aynı  bağlamda ortak çalışmalar yapmaktadır.

Comenius Projelerinden farkı; aynı anda beş, altı ülkeden okulların değil; gidilen ülkede bir anaokul ile farklı okullar, kurumlarda bulunmaktadır. Katılım ücretleri öğrencilerin velilerden; öğretmenlerin ise Ütopya yönetimi tarafından finanse edilmektedir.

Kardeş okul projelerinin gerekmesinin en önemli nedeni; iki yıllık olan Comenius projelerine aralıksız katılma olanağının olmamasıdır. Katılım gösterilemeyen yıllarda Ütopya; Comenius projelerinde amaçlanan hedeflere ulaşmaya devam edilmesi, rutinin sekteye uğramaması için kardeş okul projelerini üretmiş ve organizesini de Ütopya yönetimi olarak kendisi üstlenmiştir…

Kardeş okul projeleri ayrıca sadece yurt dışı değil; yurt içinde de farklı projelerle devam etmektedir.

Eylül 2010 -  Haziran 2012 arasındaki kardeş okul projeleri

Malta  / Nadur School ile:

Birinci sınıfların da katıldığı kardeş okulumuz Nadur Primary School ziyareti yapılmış ve her yıl yapılmaya devam edilecektir. 12 öğrenci ve 4 öğretmen ile katılım gösterilmiştir.

2010 Mayıs /  2011 Mayıs / 2012 Mayıs

Ayrıntılı resimli bilgiler için Ütopya’lıların dünya deneyimleri Malta bölümüne TIKLAYINIZ

Danimarka

2011 Nisan ayında yapılmıştır.

10 öğrenci ve 4 öğretmen ile katılım gösterilmiştir.

Ayrıntılı resimli bilgiler için Ütopya’lıların dünya deneyimleri Danimarka bölümüne TIKLAYINIZ

Japonya’dan Su Derneği’nin Ütopya ziyareti

Ütopya’ya, Japonya’nın çeşitli okullardan gelen 15 kişilik misafirlerini 2 hafta boyunca 8 Japon öğrenci 8 Ütopya’lı öğrenci ve ailemizin yanında; 5 öğretmen de Ütopya’lı öğretmenlerin evlerinde misafir edilmişler; 2 hafta boyunca okul yaşamına katılmışlar; "Su Sempozyumu" yapmışlar; Japonya ve Türkiye kültürlerini öğrenmişler; çok farklı öğrenim ve yaşam deneyimi kazanmışlardır.

Ayrıntılı resimler ve program için Ütopya’ya gelen ziyaretçilerle yaşanan deneyimler bölümüne TIKLAYINIZ

Türkiye’de:

Van Şefkat Anaokulu: Tüm veli ve öğrencilerimiz Van depremi dolayısı ile kardeş okulumuza el uzatmışlardır.

Sultanbeyli Kurtdoğmuş İlköğretim Okulu: “Do your best” projesi çerçevesinde kendi yaptıkları ürünleri satarak kazandıkları paralarla Kurtdoğmuş İlköğretim Okulunu boyamışlar ve kardeş okul arkadaşlarına beş bisiklet ve kasklar almışlardır.

Not: Kardeş okul projeleri sürekli yeni ülkeler ve Türkiye’den yeni okullarla devam etmektedir; edecektir.