Dillerin gerçek yaşam pratiği - Avrupa ve yurtdışı geziler

Ütopya’da iki tür yurtdışı gezi programı vardır:

1. Avrupa Birliği Comenius Projeleri:
    Birinci Comenius Projesi için 2008 Eylül - 2010 Haziran arasında Ütopya öğrencileri İsveç, Malta , İtalya ve İsveç’e gittiler. İkinci Comenius projesi ile Ütopya öğrencileri 2011 Eylül – 2013 Haziran arasında İspanya, Fransa ve Litvanya’yı ziyaret edeceklerdir.
  2. Kardeş Okul Projesi:
    (Yurtdışı okul ziyaretleri ve yurtdışından gelen öğrencileri ağırlama) Ütopya öğrencileri 2011 Mart ayı ile Haziran ayı arasında Malta ve Danimarka’da birçok okul ziyareti yaptılar; ayrıca 2011 Mart ayında Japonyalı 13 misafiri (8 tanesi öğrenci) Ütopya’da ve evlerinde ağırladılar.

Bu gezilerin, projelerin amacı Ütopya öğrencilerinin çok geniş, zengin yaşam ve öğrenme deneyimlerini vermek; akademik öğrenmelerini destekleme (tarih, coğrafya, hayat bilgisi, fen, matematik, sosyal bilgiler, genel kültür), kendine güveninin artması, bildiği yabancı dilleri yerinde kullanması, dünyanın çeşitli yerlerinden birçok arkadaşı olması (sanal olmayan, gerçek arkadaşlık ilişkisi), sorumluluk kazanma, bağımsız olma, her şeyi kendilerinin yapabildiklerini görmek.