Dillerin Gerçek Yaşamda Pratiği: Avrupa & Yurtdışı Gezileri

Ütopya öğrencileri bir okul yılında iki ya da üç Avrupa ülkelerini ziyaret etmektedirler.

Ütopya’da İki tür yurtdışı gezi programı vardır:

1. Avrupa Birliği Comenius Projeleri: 2. Kardeş Okul Projesi:
Birinci Comenius Projeji için 2008 Eylül - 2010 Haziran arasında Utopya öğrencileri İsveç, Malta , Italya ve İsveç’e gittiler. İkinci Comenius projesi ile Utopya öğrencileri 2011 Eylül – 2013 Haziran arasında İspanya, Fransa ve Litvanya’yı ziyaret edeceklerdir. (Yurtdışı okul ziyaretleri ve yurtdışından gelen öğrencileri ağırlama) Ütopya öğrencileri 2011 Mart ayı ile Haziran ayı arasında Malta ve Danimarka’da bir çok okul ziyareti yaptılar; ayrıca 2011 Mart ayında Japonya’lı 13 misafiri  (8 tanesi öğrenci) Ütopya’da ve evlerinde ağırladılar.

Bu gezilerin, projelerin amacı Ütopya öğrencilerinin çok geniş, zengin yaşam ve öğrenme deneyimlerini vermek; akademik öğrenmelerini destekleme (tarih, coğrafya, hayat bilgisi, fen, matematik, sosyal bilgiler, genel kültür), kendine güveninin artması, bildiği yabancı dilleri yerinde kullanması, dünyanın çeşitli yerlerinden bir çok arkadaşı olması (sanal olmayan, gerçek arkadaşlık ilişkisi), sorumluluk kazanma, bağımsız olma, her şeyi kendilerinin yapabildiklerini görmek.