Sorumluluk Alma

Ütopya olarak öğrencilerimizde en çok geliştirmeye gerek görülen alan “sorumluluk” bölümü. Küçük Eller / Small Hands’den itibaren başlayan sorumluluk eğitimi Ütopya’da da devam etmektedir.

Ütopya öğrencileri okulda, günlük yaşama dair sorumluluklar alırlar:
Ekmek yapmak (sınıf olarak),
Reçel yapmak (sınıf olarak),
Sınıflarını düzenleme ve temizleme,
Öğle yemeği alanını temizleme ve kamp masalarını toplama,
Hergün kitaplarına, defterlerine sahip çıkarak; evden okula, okuldan eve çantalarını düzenli olarak taşımaları,
Her işlerini kendilerinin yapmaları,
Kitap ve defterlerini hergün eve götürüp getirmeleri
Aynı zamanda evde de ödevlerini kendileri yapma ve ev yaşamındaki işlere yardım etme sorumlulukları da vardır. Ailelerden bunları gerçekleştirmek için omuz vermeleri istenmektedir; evde çocuklarımızın tüm kendi işlerini kendilerinin yapmaları; ev yaşamına katkı açısından çocuklarımıza mutlaka görevler vermeleri; gerekirse evde olmayan görevleri yaratmaları istenmektedir.

Comenius ve kardeş okul projelerinde ayrıca görülebileceği gibi çocuklarımızı aileler olmadan yurtdışına götürmekteki en büyük amaçlarımızdan birisi de sorumluluk almalarını, içselleştirmelerini sağlamaktır.