Saygı Üçgeni

Ütopya öğrencilerinden standardı yüksek saygılı, görgülü ve terbiyeli davranışlar beklenir.

Ütopya öğrencilerinden üç alanda saygı beklenmektedir;
     "kendisine saygı, başkalarına saygı ve tabiata saygı."

Sabahları kibarca selam vermek, günaydın demek, teşekkür etmek, kibar ve nazik davranmak, sofra kurallarına uymak, sıraya girmek, öğle yemeğine herkes yemeğini aldıktan sonra hep birlikte "afiyet olsun” diyerek başlamak, bitirdiklerinde de birbirlerini bekleyip toplu halde masadan kalkmak. Ailelerindeki gibi; parçası oldukları Ütopya ailemizdeki gibi...

Artı olarak birbirlerine ve büyüklerine yardım etmek, empati kurmak, sosyal projelerde yer almak en önemli özelliklerindendir Ütopya çocuklarının.

Çocuklarımızın kişisel, sosyal, duygusal gelişimlerini de olumlu olarak etkileyen "saygı üçgeni" etik açıdan benimsendiği gibi; ailelerimizden bize geldiklerinde zaten var olan görgülü ve terbiyeli davranışların desteklenmesi ve sürdürülmesi ile birlikte Ütopya’nın pratik günlük yaşamnda ve programlarında da tümüyle içselleşmiştir.