Özel İlgi "Gerçek İlgi ve Özen"

“HER ÇOCUK BİR BİREY OLARAK KABUL EDİLMİŞTİR ve HER ÇOCUK ÖZELDİR”. Ütopya’ya girer girmez bu cümlelerin sadece basmakalıp bir söylem olmadığı hissedilir ve görülür.

Çocuklarımızın yaşadığı bu çağda okul; onların yaşamlarının büyük bölümünü geçirdikleri bir zaman dilimini kapsıyor. Özellikle büyük şehirlerde okullar; salt okul olmanın ötesinde toplum olma rolünü de üstleniyor..

Çocukların toplum içinde kendilerini, kişiliklerini bulmaları gerekiyor. Bu keşif sürecinde çocuklar o kadar kırılgan ve hassastırlar ki; çok ince özen göstermek gerekir.

Ütopya’da çocuklar tüm haklarıyla, hisleriyle ve kişilikleriyle  toplumun önemli bir parçası olduklarını bilirler.

NOT: Ütopya’da “gerçek ilgi ve özen” hiç bir biçimde “şımartma, şımarma ve her istediğini yapma” demek değildir.