Ütopya Kampüsü & 360° Turu

BAŞLIBAŞINA ÖĞRENİM KAYNAĞI OLARAK TASARLANMIŞ BİR OKUL

Ütopya; Çekmeköy’de beş dönümlük bir alan içinde; çok büyük bir bahçeden ve tümüyle çocuklara uygun yapıda üç binadan oluşmaktadır.

Ütopya'nın mimarisi Finlandiya'dan getirtilen ekolojik malzeme ile İskandinav eğitimi pedogojisine göre oluşturulmuştur. 21. Yy'lın en büyük problemlerinden olan toplumdan kopuk yaşama sonucu oluşan sosyal ilişkiler problemini çözmek için, her yeri transparent olan yapılanma yoluyla; ortak alanların sürekli kullanılması ile, ve öğrenmeyi destekleyecek; kalıcı kılacak deneyimlerin kazanılması için; çocuklarımızı kent yaşamında toplumdan izole etmeyen, onları  kendileriyle, arkadaşlarıyla, büyüklerle, toplumla  iç içe sokan; hayatı, teknolojiyi ve doğayı eğitimin bir parçası kılan yer seçimiyle ve donanımıyla kuruldu.

Ütopya'da her sınıftan birer şube; her şubede de maximum 20'şer öğrenci planlanmasının nedeni küçük okul olma isteğimizdir. Ütopya’da bu nedenle öğretmenler öğrencilerini daha yakından tanırlar. Çocuklarımız da arkadaşlarını ve öğretmenlerini çok iyi tanımakta; kendilerini okuldaki toplumun çok önemli bir parçası hissederler.

ÜTOPYA 360° TURU

Okulumuzun 360°'lik PANORAMİK turunda gezinmek için lütfen FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ