Sağlıklı Beslenme ve 5 a Day Kampanyası

"5 A DAY KAMPANYASI"
Bu kampanya ile öğrenciler; her gün 5 tane sebze ve meyveyi evde ve okulda olmak üzere yemek sorumluluğundadır.
İngiltere’de okullarda uygulanması istenen “Healty School” standartlarının benimsendiği beslenme programı izlenmektedir.
-Atıştırmalık yiyecekler ve öğle yemeği okul mutfağında pişirilmektedir. Kullanılan malzemelerden; sebze ve meyveler -düzenli olarak- halden çok taze olarak; etler ise kasaptan günlük olarak alınmaktadır.

GÜNLÜK BESLENME PROGRAMI
08.30 Süt (Pazartesi sabahları kahvaltı; tereyağ ve her sınıfın sırayla yaptıkları reçel ile birlikte)
10.00 Meyve
12.15 Öğle Yemeği (günlük okulda hazırlanan)
14.45 Süt ile Sandviç ya da Kurabiye
Sadece Cuma Günleri Çikolatalı Ekmek (her sınıfın sırayla 2010/2011 yılında inşa ettikleri kil fırında pişirdikleri ekmek ile birlikte)
***Alerjisi olan çocuklarımıza özellikle dikkat edilmektedir.

Aylık yemek menümüzü görüntülemek için "VELİ ŞİFRENİZ" ile giriş yaparak "KULLANICI SAYFASI"ndan "AYLIK YEMEK MENÜSÜ" sekmesine tıklayabilirsiniz.