Safety / Güvenlik

Depreme Hazırlık
Öğrencilerimiz, Şişli Bilim merkezi Deprem bölümünde depremin ne olduğunu canlı olarak yaşayarak; deprem ile bilgileri sadece bilgi olarak değil; yaşamda bu bilgileri nasıl kullanacakları konusunda hazırlanmaktadırlar.
Bu hazırlık; depreminin ne olduğu konusunun ötesinde; depremde zararın en asgari düzeyde olma koşullarını öğrenme, bunları sorgulama ve değerlendirme becerilerine de sahip olarak; daha büyük resmi görmek üzere yapılmaktadır.
Daha özel düzeyde ise; okulumuzda deprem tatbikatları düzenli olarak sürmekte; Japonya’dan getirttiğimiz şapkalırın kullanma pratiğine ulaşmalarına çalışılmaktadır.
Ayrıca bir deprem sonrasında ailelerin çocuklarımıza ulaşmaları zaman alacağı düşünülerek; deprem sonrasında okulumuzda üç gün kalınacak düzeyde planımız vardır..
Şu anda İTÜ’de akademisyen olan bir velimiz yardımıyla; bize ulaştırdğı kitaplardan da bilgilenerek; deprem sonrası daha geniş çapta neler yapılabilinir; Ütopya olarak bunun  araştırması içindeyiz.
Yangına Hazırlık
MEB İlköğretim programında Hayat Bilgisi derslerinde yangın konusu çok ayrıntılı işlenmektedir. Yangın olmaması için çocuklarımız müfredat konuları dışında da eğitilmektedirler; ayrıca Şişli Bilim Merkezi ziyaretinde; Çekmeköy İtfaiye ekipleri ziyareti ve onların okulumuzda canlı yangın anında neler yapılabileceği ile ilgili bilgilendirmeleri dışında;  düzenli yangın tatbikatları yapılmaktadır.
Çocuklar İçin İlk yardım Eğitimi
Çocuklarımızı  otonom; bağımsız yetiştirme açısından yaşam becerileri kazanmaları amaçlı olarak; hem kendilerine, hem de başkalarına çok basit düzeyde yardım edebilmeyi; hangi koşullarda ne yapabileceklerinin ötesinde; nereden, nasıl yardım istenir gibi bilgileri de içeren bir eğitimdir. Okul dışından davet ettiğimiz profesyoneller tarafından verilmektedir.
Öğretmenler İçin İlk yardım Eğitimi
Her yıl okulumuz açılmadan önce Small Hands / Küçük Eller öğretmenleri ve Ütopya öğretmenleri birlikte profesyonel İlk Yardım semineri almaktadırlar.
Cinsel Eğitim (4. sınıftan itibaren)
Bu alanda programlar sunan okul dışından  profesyoneller Ütopya öğrencilerine 4 sınıftan itibaren cinsel eğitim semineri vermektedirler. Bu eğitim okulumuzda olup;  her sınıf  için ayrı ayrı , o yaş grubunun düzeylerine uygun olarak ve kız & erkek öğrencilerimiz karışık olarak verilmektedir.
Çocukların Güvenliği ve Korunması Eğitimi
Avrupa ülkelerinde çok yüksek standartta olan “Çocukların  güvenliği ve korunması & Child Safety and Child Protection” politikaları incelenmekte olup; Ütopya child protection politikacı oluşturulmaya çalışılmaktadır; ayrıca bir velimiz tarafından tüm veli ve öğretmenlerimize bu konuda bir seminer verilmiş; yine aynı velimiz tarafından uzun araştırmalarla hazırlanan bu seminerin çocuklar için olan bölümü de okul psikoloğumuz tarafından her yaş grubuna uyarlanarak; çocuklarımızın da bu konuda farkındalıklarının artmasına çalışılmaktadır.
Velimiz Ahmet Timurkan tarafından Ütopya velilerimiz için hazırlanan "Çocuklarımız İçin Güvenlik" seminerinin detaylarını BURADAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ.