Ütopya'da Bilim

“Hayal kurmak bilgiden daha önemlidir.” diyen Albert Einstein’ın anlatmak istediklerinden çıktık yola. Önce hayal etmelerine izin verdik. Geleceği hayal ettik, dünyanın olması gerektiği durumu hayal ettik, sonra dünyanın içinde bulunduğu durumu düşündük. Bir yerlerde hata vardı. Bilimin bir çok kapının anahtarı olduğunu öğrendik. Öğrendik ki bilim bizim hayata karşı hata payımızı düşürmekte.
Bilimin amacının yaşama hizmet etmek ve yeniyi keşfetmek olduğuna inanan  Ütopya bilimin temelinde hayal etmenin olduğunu savunur. Ütopyalı olmak; düşünmek, hayal etmek ve bütün engelleri aşıp sınırsız bir enerjiyle hayallerine kavuşmak demektir. Ütopyalı minikler bilim dünyasının kapılarını araladıkça geleceğin dünyası daha yaşanılır olacaktır. Gelecek, bilimi seven gençlerin omuzlarında yükselecektir.
Ütopya’da Fen ve Teknoloji eğitimi tamamen yaparak yaşayarak, öğrenci merkezli, merak duygusunu artıran yapıya sahip olmakla beraber öğrencilerin kendi ufuklarını tanımalarını sağlayan bir sisteme sahiptir.